Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Zápasník Stoklas dostal 3 roky za zabitie prostitútky

Jaroslav Stoklas
Jaroslav Stoklas

KOŠICE – Okresný súd Košice dnes popoludní vyniesol rozsudok nad košickým zápasníkom Jaroslavom Stoklasom. Za zabitie prostitútky Ivety (18) dostal trest 3 roky. V base si však odsedí možno už len necelý pol rok, keďže viac ako 2 a pol roka už bol za mrežami. Voči rozsudku sa prokurátor odvolal.

Podľa obžaloby mal J. Stoklas ešte v koncom roka 2008 v lokalite Čičky pri sídlisku KVP, Ivetu po pohlavnom styku pripravil škrtením o život. Potom vraj nahé telo vytiahol z auta a čiastočne zahrabal. Telo našiel náhodný obyvateľ. Dlhé dokazovanie nakoniec ešte minulý týždeň ukončili záverečné reči. Počas nich vystúpil i samotný zápasník, ktorý vo viac ako pol hodinovom emotívnom vystúpení, tvrdil, že je nevinný.

To mu však nepomohlo a súd uznal Stoklasu vinným z prečinu usmrtenia a neposkytnutia pomoci. Za to mu uložil trest 3 roky odňatia slobody v ústave s najmiernejším stupňom stráženia. Samotný zápasník netajil spolu so svojim advokátom spokojnosť. „Je to lepšie ako to vyzeralo,“ hovorí jeho advokát.

Rozsudok však šokoval príbuzných obete. Jej sestra Andrea netajila slzy a sklamanie. „Zabil si mi sestru a dostaneš tri roky? Kto sa bude starať o jej syna? Kde máš svedomie?,“ kričala naňho ešte v súdnej sieni, až ju musela opustiť. Priznala nám, že zápasník by si podľa nej zaslúžil ten najprísnejší trest. „Za jej smrť, by mal dostať tiež smrť. Po sestre ostal 5 ročný syn, o ktorého sa stará moja mama. Chlapec si už vlastnú mamu nepamätá,“ dodala sestra.
 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu