Sobota11. máj 2024, meniny má Blažena, zajtra Pankrác

Nemáte zatiaľ živý vianočný stromček? Pozor, je ich málo!

Vianočných stromčekov je tento rok menej
Vianočných stromčekov je tento rok menej

BRATISLAVA – Vianočných stromčekov je tento rok pomenej. Pre Topky to priznali záhradné centrá tak v Bratislave, v Košiciach ako aj v Nitre. Ak sa teda chcete vyhnúť oprašovaniu umelého stromčeka, ktorý už roky ukrývate v pivnici alebo samotnej kúpe nového umelého stromu, je najvyšší čas, aby ste si zaobstarali ten živý.

S obmedzenými dodávkami vianočných stromčekov bojujú viacerí predajcovia. „Je ich zakontrahovaných dostatok, sú však problémy s množstvom snehu. Dodávatelia sa k nim nevedia dostať, a tak nám kamióny chodia naplnené len do polovice,“ vysvetľuje Katarína Kullová zo záhradného centra Kulla v Bratislave. Aj ďalší z predajcov označil počasie ako dôvod, ktorý komplikuje dodávku tradičného symbolu Vianoc. „Kvôli zlým poveternostným podmienkam bolo v škôlkach napestované nižšie než plánované množstvo stromčekov,“ dostali sme odpoveď z košického Hornbachu. Rovnako v Baumaxe Nitra nám potvrdili, že stromčekov je menej ako minulý rok.

Problémy však nemá len Slovensko. Vyčíňajúce počasie trápi veľkoodberateľov po celej Európe. „Ak sa situácia nezmení dosť radikálne alebo dosť rýchlo, stromčekov bude ešte menej,“ dopĺňa Katarína Kullová.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu