Sobota11. máj 2024, meniny má Blažena, zajtra Pankrác

Vianoce u Matovičovcov: Stromček, darčeky, "ťuťuli-muťuli"

D. Galis, E. Jurzyca, I. Matovič, A. Belousovová, L. Žitňanská
D. Galis, E. Jurzyca, I. Matovič, A. Belousovová, L. Žitňanská

BRATISLAVA – Blížiace sa vianočné sviatky ponúkajú aj našim politikom priestor na to, aby trávili voľný čas so svojimi blízkymi. Kapustnica, oblátky, stromčeky, nákupy na poslednú chvíľu. Tradičné vianočné radosti a starosti sú blízke väčšine z nich. Topky však zistili, že nie u všetkých to tak platí!

Klasické a konzervatívne Vianoce uprednostňuje ministerka spravodlivosti Lucia Žitňanská. „Vianoce s nami bude tráviť aj moja mama. Celá rodina, aby nikto nebol sám.“ Podobne sa vyjadrila aj Anna Belousovová z SNS, ktorá si chce užiť svoju pomerne veľkú rodinu a oddychovať. Zaujímavé je však to, že darčeky príbuzným nekupuje špeciálne na Vianoce. „Kupujem ich vtedy, keď na toho človeka myslím a chcem mu urobiť radosť,“ prezradila poslankyňa. Z pekného počasia a spoločného stretnutia s rodinou má veľkú radosť Dušan Galis zo Smeru. „Hlavne, keď je snehu, ako je teraz. Vtedy ma to skutočne veľmi teší,“ povedal s úsmevom. Minister školstva Eugen Jurzyca už deň po Štedrom večeri odchádza s celou rodinou na Moravu k manželkinej mame a užíva si stromček i darčeky druhý raz.

Poslanecký nováčik Igor Matovič z SaS trávi Vianoce vždy s najbližšou rodinou. Úplne normálne a so všetkým, čo k tomu patrí. „Stromček, darčeky, večera, ťuťuli-muťuli,“ prezradil. Tento rok ho čaká netradičná vianočná výzdoba. S rodinou sa totiž nechal inšpirovať stromčekom, ktorý videli počas výletu vo Viedni. „Tak sa nám zapáčil, že si aj naše malé babizne (dcéry) tentokrát ozdobia celý stromček svojimi hračkami.“ Darčeky nakupuje na poslednú chvíľu, ale ako povedal Topkám, vraj sa raz polepší. S ľútosťou v hlase to priznala aj Lucia Žitňanská. „Nákup darčekov mi žiaľ vyjde až na poslednú chvíľu, takže potom jeden deň sa vyberiem a pokúsim sa nájsť darček pre každého.“



parlament_vianoce


Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu