Sobota8. jún 2024, meniny má Medard, zajtra Stanislava

Smer musí zmobilizovať voličov, vyhlasuje Fico

Robert Fico
Robert Fico

RUŽOMBEROK – Smer-SD musí podľa predsedu strany Roberta Fica získať v budúcich parlamentných voľbách viac hlasov ako v júni, aby sa mohol opäť stať vládnou stranou.

„Musíme urobiť všetko preto, aby sme svoj voličský potenciál využili lepšie. Nesmie sa stať že v mestách a obciach s veľkou podporou Smeru sa voličov nepodarilo zmobilizovať tak, ako sa pravici podarilo zmobilizovať voličov v Bratislave. Ak by sa nám podarila mobilizácia, mohol by sa výsledok blížiť k 40 percentám,“ vyhlásil dnes Fico na sneme strany v Ružomberku vo svojom prejave. Mobilizícia voličov je podľa neho hlavnou úlohou.

Podľa Fica, ak bude môcť pravica vládnuť sama, urobí tak, aj keby sa k nej Smer správal konštruktívne. Pripomenul, že Smer má iný pohľad na spôsob vládnutia ako pravica. Pripomenul, že jeho vláda neprivatizovala, pravica privatizuje. „My sme za veľké verejné investície. Oni sú proti,“ dodal.

Zároveň Fico predstavil kandidátov na posty podpredsedov strany. Piati vo funkcicách už pôsobili do teraz. Pavol Paška, Robeert Kaliňák, Marek Maďarič, Dušan Čaplovič a Vladimír Maňka. Novým podpredsedom by sa mal stať Peter Kažimír, ktorý m,á vo funkici vystriediať Igora Federiča. Ten sa podľa Fica rozhodol na funkciu podpredsedu nekandidovať.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu