Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Podľa Dzurindu sa Fico správa ako ohrdnutá nevesta

Mikuláš Dzurinda
Mikuláš Dzurinda (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Predseda SDKÚ-DS Mikuláš Dzurinda je presvedčený, že šéf Smer-SD Robert Fico predviedol "reakciu urazenej, ohrdnutej nevesty", keď dnes na neho vytiahol nahrávky starých telefonátov.

Podľa Dzurindu Fico už dlhšie vysiela signály, že by sa chcel s Dzurindovou stranou skamarátiť, zblížiť, aj jemu osobne telefonoval, že sa chce stretnúť. Dzurinda však zbližovanie odmieta.

"Ja sa nenechám ani zastrašiť, ani kúpiť," povedal Dzurinda v relácii STV O päť minút dvanásť a "detektívovi" Ficovi odkázal, nech ďalej spriada siete. Fico podľa Dzurindu cíti, že sa dostáva do izolácie a že v nej podobne ako v minulosti Vladimír Mečiar dlho nevydrží. O možnosti vytiahnutia nahrávky vedel Dzurinda podľa vlastných slov asi mesiac, pôvodne ju vraj mali zverejniť dva dni pred kongresom SDKÚ-DS. Podľa Dzurindu je lož, že by Smer-SD dostal nahrávku v sobotu.

"Vidím, že to čo sa udialo na našom kongrese, zodvihlo predsedu strany Smer-SD zo stoličky," konštatoval. Na kongrese totiž hovoril o Ficovej strane, že nie je sociálnou demokraciou, ale "banda skorumpovaných komunistov, ktorí robia nenávistnú a protiľudovú politiku". Nahrávka bola podľa Dzurinda zverejnená už pred asi desiatimi rokmi v rádiu, ale nikto sa na ňu nechytal, lebo všetci videli, "aká je to haluz". O žiadnej korupčnej požiadavke v súvislosti s obchodom, ktorý bol predmetom rozhovoru, nevedel.

"Ani tušenia som o tom nemal, ani nemám," vyhlásil Dzurinda. Podľa jeho tvrdenia si len vypočul podnikateľa Vladimíra Miškovského, ktorý ho "bombardoval" telefonátmi, že mu robí mesto prieky a preto Dzurinda zdvihol telefón a zavolal vtedajšiemu primátorovi Bratislavy Petrovi Kresánkovi a zákonným spôsobom ho požiadal, aby nikomu prieky nerobili.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu