Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Z policajtov, ktorí si mali nechávať časť pokút, zostal vo väzbe jeden

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - V prípade štyroch diaľničných policajtov, ktorí si mali údajne nechávať časť vybraných pokút pre vlastnú potrebu, zostáva už vo väzbe iba jeden z nich.

"Zatiaľ bolo rozhodnuté o sťažnostiach obvinených proti rozhodnutiu o vzatí do väzby, pričom dvaja príslušníci polície boli z väzby prepustení a pri jednom bolo rozhodnuté, že vo väzbe zostáva," uviedol dnes k prípadu hovorca Hlavnej vojenskej prokuratúry Branislav Kupec s tým, že vyšetrovanie v tejto veci ďalej pokračuje.

Spomínaných policajtov, ktorí sú stíhaní pre trestný čin zneužívania právomoci verejného činiteľa, zadržali pracovníci Inšpekčnej služby Policajného zboru 9. septembra. "Skutok, ktorého sa mali menovaní dopustiť, spočíval v tom, že ukladali za dopravné priestupky pokuty, pričom tieto neodvádzali v plnej výške a rozdiel si nechávali pre vlastnú potrebu," priblížil v tom čase Kupec.

Vo väzbe boli pôvodne traja zo štyroch obvinených a jeden bol stíhaný na slobode. Ako uviedla Lucia Garajová z komunikačného odboru kancelárie ministra vnútra, v prípade dokázania viny hrozí štyrom diaľničným dopravným policajtom štvor- až desaťročné väzenie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu