Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Gang falošných policajtov mal vraždiť po celom Slovensku!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Z viacerých brutálnych lúpeží, únosu, ale aj z vraždy podnikateľa v Galante podozrievajú osemčlenný gang, ktorý sa mal v pri svojich akciách vydávať za kukláčov.

"Vyšetrovateľ Úradu boja proti organizovanej kriminalite ukončil časť prípadov organizovanej zločineckej skupiny návrhom na podanie obžaloby. Návrh aj so spisom odovzdal prokurátorovi. V zostávajúcich prípadoch pokračuje vyšetrovanie," povedala hovorkyňa policajného prezídia Andrea Dobiášová.

Pokiaľ sa vina údajných násilníkov preukáže pred súdom, môžu niektorí z nich dostať aj doživotné tresty. Obvinení údajne pri prepadoch používali oblečenie s nápisom "Polícia" a kukly. Muži podľa polície pred vyše dvomi rokmi preoblečení za falošných policajtov zastavili neďaleko Galanty auto s manželským párom, o ktorom vedeli, že má pri sebe väčší balík peňazí. Manželia zistili, že muži nie sú policajti a pokúsili sa ujsť.

Jeden z maskovaných mužov začal strieľať zo samopalu a zasiahol vodiča, ktorý zraneniam na mieste podľahol. Násilníci ušli bez peňazí na ukradnutom aute, ktoré neskôr podpálili. Obeťou bol podnikateľ, ktorý podľa médií v regióne vlastnil zlatníctvo, bar či zmenáreň. Neskôr členovia gangu prepadli v Rabči na Orave muža v jeho dome.

Opäť sa zamaskovali a preobliekli za policajtov. Muža i jeho priateľku spútali a z domu si odniesli vyše 150 tisíc korún. Násilníci podľa skorších informácií tiež uniesli podnikateľa v Horných Chlebanoch pri Topoľčanoch. Za podnikateľa žiadali výkupné. Obeť si okrem iného vraj musela vykopať vlastný hrob, nakoniec ho však nezavraždili.

Niektorí z obvinených sa ukrývali v zahraničí, mužov napokon zadržali policajti v Nemecku a Grécku. "Všetci obvinení sú stíhaní väzobne, dvaja sú vo výkone trestu za inú trestnú činnosť," dodala Dobiášová.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu