Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Polícia zvýši cez víkendy kontroly zamerané na alkohol

Ilustračné Foto
Ilustračné Foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Polícia naplánovala ďalšie celoslovenské dopravno-bezpečnostné akcie. Muži zákona sa tentokrát zamerajú na požitie alkoholu a návykových látok za volantom.

Hliadky budú od dnes až do odvolania rozmiestnené v piatky a počas víkendov v blízkosti diskoték či barov. Ďalšiu akciu zameranú na zníženie nehodovosti a úmrtí na cestách polícia organizuje v spolupráci s medzinárodnou stavovskou organizáciou TISPOL. Dnes o tom informovalo policajné prezídium.

"Počas minulého roka polícia zaznamenala 386 dopravných nehôd, ktoré zavinili vodiči vo veku 17 až 24 rokov pod vplyvom alkoholu. Len v prvom polroku tohto roka to bolo až 230 dopravných nehôd," uviedla hovorkyňa policajného prezídia Denisa Baloghová.

Od pondelka do nedele sa polícia pridá aj k spoločnej európskej dopravno-bezpečnostnej akcii, ktorú zastrešuje TISPOL. "Celá Európa sa snaží podobnými akciami pozitívne ovplyvniť bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky," dodala Baloghová.

Muži zákona začiatkom októbra ukončili dvojtýždňovú celoslovenskú akciu, ktorá bola zameraná okrem alkoholu za volantom aj na dodržiavanie rýchlosti. Polícia vo štvrtok tvrdila, že prijaté opatrenia priniesli menej dopravných nehôd aj obetí.

V prvom polroku podľa skorších informácií polície spôsobili dopravné nehody na Slovensku 163 úmrtí, čo bolo o 33 menej ako v rovnakom období vlaňajška. Slovensko sa pred časom zaviazalo, že do roku 2010 zníži počet obetí na cestách na 305.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu