Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Kaliňák odškodnil Slováka s výbušninou 18 tisíckami

Robert Kaliňák
Robert Kaliňák (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Za kauzu výbušniny vyplatilo Slovensko 18-tisíc eur, denník Sme sa výšku odškodného od ministerstva vnútra dozvedel až po žiadosti podľa infozákona. Minister vnútra Robert Kaliňák (Smer-SD) pritom mesiace tajil, koľko peňazí dostal Štefan Gonda, ktorému policajt pribalil na začiatku roka do batožiny pred letom do Írska výbušninu.

To, že Gonda odškodné dostal, pripomenul minister niekoľkokrát, nikdy však nezverejnil jeho výšku, urobila to až nová vláda. Denník Sme sa však už v stredu nedozvedel, podľa akého kľúča odškodné určili. Tlačový odbor ministerstva v stredu nevedel, či odškodné zosobnia policajtovi, ktorý dal výbušninu na batoh, alebo jeho nadriadenému. "Ministerstvo vnútra preskúma ďalšie možnosti v prípade,“ reagovala pre Sme Natália Hattalová z ministerstva.

Z dohody s ministerstvom podľa Sme vyplýva, že si zverejnenie neželal Gonda. "Manžel sa na výške odškodného dohodol, tak sme hádam spokojní,“ povedala Sme Monika Gondová, manželka Slováka, o ktorom písali aj svetové médiá. "Odškodné by malo byť určitou satisfakciou za ujmu,“ povedal pre Sme právnik Pavel Nechala. Verejnosť má podľa neho nárok výšku odškodného poznať, tak ako mal Gonda nárok ho dostať.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu