Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

V Rožňave deložovali rodinu

Nájomníčka roky neplatila za byt, hoci aj s druhom zarábajú.
Nájomníčka roky neplatila za byt, hoci aj s druhom zarábajú.

ROŽŇAVA - O strechu nad hlavou prišli obrovskou nezodpovednosťou! Rožňavčanku Janku H. (35) aj s druhom a dvoma deťmi včera pod dohľadom exekútora vysťahovali z trojizbového družstevného bytu. Dlh neplatičov sa totiž vyšplhal na takmer pol milióna korún. Je však zarážajúce, že obaja rodičia sú zamestnaní a ich príjem údajne presahuje 30-tisíc korún.

"O vyprataní bytu bez náhrady rozhodol súd," povedal exekútor Peter Hodermarský, ktorý včera nemal veľa roboty. Nájomníčka, ktorá pracuje ako zdravotná sestra, sa totiž vysťahovala aj s rodinou sama. Zrejme do podnájmu. Prečo za byt neplatila, zostáva záhadou. Dlh za niekoľko rokov narástol na 150-tisíc a spolu s poplatkami z omeškania dosiahol už 460-tisíc!

Riaditeľka stavebného bytového družstva Zuzana Pavelková potvrdila, že cena tohto bytu (asi 300-tisíc Sk) na Okružnej ulici je nižšia ako celý dlh neplatičky. Rozdiel preto budú vymáhať súdnou cestou. "Celkove nám neplatiči dlhujú až 7,5 milióna korún. Vďaka exekúciám a deložovaniu, ktorých je ročne zhruba 15, sa však nedoplatky družstvu postupne znižujú," dodala Pavelková.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu