Utorok28. máj 2024, meniny má Viliam, zajtra Vilma

Neplatiči končia na ulici alebo v prázdnych pivniciach

Dlhy niektorých neplatičov sú až 80-tisíc Sk.
Dlhy niektorých neplatičov sú až 80-tisíc Sk.

PREŠOV - Deložovanie je v Prešove takmer na dennom poriadku. Včera sa z bytov na ulici Stará tehelňa museli vysťahovať dve ďalšie mnohopočetné rodiny. Na nájomnom spolu dlhovali približne 80-tisíc.

Tentoraz sa vysťahovávanie neobišlo bez búrlivých, srdcervúcich scén. "Do smrti vám to nezabudneme. Vy ste to všetko zapríčinili," z plného hrdla kričala na právnika podniku Spravbyt, ktorý má mestské byty v Prešove na starosti, Vlasta Kalejová (52), matka jednej z deložovaných.

Právnik Marek Harčák sa jej trpezlivo snažil vysvetliť, že problémy sa dali vyriešiť, za byt však treba platiť. "Máme právoplatné súdne rozhodnutie o vysťahovaní bez náhrady. Nik z rodiny sa neodvolal ani s nami nekomunikoval," doplnil. Mária Daniová (33) bývala v prvom byte, ktorý včera vyprázdnili, so šiestimi deťmi vo veku od päť mesiacov do 4 rokov. Nevie, kam sa teraz podeje.

"Netuším, čo bude o hodinu, nieto ešte večer," hovorí. Jej manžela to však asi veľmi netrápilo, nebol doma. Ešte horšie na tom je Monika Petíková (39), ktorá tiež neplatila a nielenže nemá muža, ale musí sa postarať až o sedem detí. Možno skončí v pivnici, tak ako časť ďalších obyvateľov tejto lokality, ktorých deložovali už skôr.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu