Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Dlhovala 77-tisíc, tak ju vysťahovali

Keďže nájomníčka nebola doma, byt otvoril zámočník.
Keďže nájomníčka nebola doma, byt otvoril zámočník.

PREŠOV - Mesto Prešov sa s neplatičmi nemazná. Presvedčila sa o tom koncom minulého týždňa Zděnka Z., nájomníčka bytu na prešovskom sídlisku Sekčov. Mestskému podniku Spravbyt, ktorý jej byt prenajímal, dlhovala okrem nájomného aj penále a súdne trovy. Bez milosti ju deložovali.

Zděnka Z. mala do konca marca tohto roka spolu zaplatiť viac ako 77-tisíc korún. Nezaplatila a dokonca v čase, keď jej pracovníci Spravbytu zazvonili na dvere, nebola ani doma. Čo ju čaká, vedela už dlhšie, na vysťahovanie mala päť dní. Nastúpila teda zámočnícka čata, ktorá dvere vypáčila a veci z bytu odviezla do skladu. "Tam budú zapečatené a bývalá nájomníčka má pol roka na to, aby si ich vyzdvihla," vysvetlila Anna Hrustičová z prešovského Mestského úradu.

Neplatiaca nájomníčka dostala byt na základe zlej sociálnej situácie, ale podľa Hrustičovej mesto zistilo, že sa doňho dokonca ani nenasťahovala. "V byte protiprávne býval nájomníčkin brat s manželkou," povedala Hrustičová. Prešovský Mestský úrad je pevne rozhodnutý v deložáciách pokračovať. Situácia je totiž neúnosná. Neplatiči dlhujú na nájomnom už 27 miliónov korún.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu