Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Sídlisko odpojili od vody!

RIMAVSKÁ SOBOTA - Obyvatelia sídliska Dúžavská cesta sú odvčera bez vody. Vodárenská spoločnosť ich odpojila - za 13 mesiacov jej dlhujú 3,6 milióna korún. Mesto sa však obáva zlej hygieny a chorôb, ktoré sa s prichádzajúcim letom môžu začať šíriť.

Obavy sú opodstatnené. Bez vody zostalo na sídlisku 192 bytov so 720 obyvateľmi. Jediné miesta, kde tečie, je materská a základná škola. Zdrojom pitnej vody zostáva iba centrálny hydrant. Okrem toho - epidémia žltačky sa tu vyskytla už minulý rok v novembri. Podľa slov riaditeľa vodárenskej spoločnosti v Rimavskej Sobote Branislava Juríka bolo toto radikálne riešenie jedinou možnosťou, ako zamedziť ešte vyššiemu dlhu.

"Už minulý rok sme ich vystríhali a upozorňovali na dlh, ktorý treba splatiť. Nič však neurobili a my nevieme, ako inak tento problém vyriešiť," dodal. Obyvatelia sa však vyhrážajú, že svoje deti nedajú do škôl, pokiaľ im vodu opäť nepustia. B. Jurík rázne odmieta akékoľvek ústupky a trvá na vyrovnaní dlhu. Viacerí nájomníci však tvrdia, že žiadne nemajú. "Ja som poctivo platila a musím trpieť za niekoho, kto tak nerobil," povedala obyvateľka jednej z bytoviek. Podľa doterajších údajov je na sídlisku 80 ľudí, ktorí sú vedení ako platiči.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu