Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Pacientovi sa zastavil krvný obeh, všimli si to po hodine!

ilustračné foto
ilustračné foto

TRENČÍN - Okresný súd v Novom Meste nad Váhom uznal za vinné dve lekárky tamojšej nemocnice z ublíženia na zdraví. Podľa súdu pred piatimi rokmi zlyhali a spôsobili nezvratné poškodenie mozgu jedného z pacientov, ktorý mal takmer hodinu zastavený krvný obeh. Súd im uložil peňažný trest, ženy majú zaplatiť po tritisíc eur.

Ako uviedol hovorca Krajského súdu v Trenčíne Roman Tarabus, ak nezaplatia, odsedia si pol roka. “Rozsudok nie je právoplatný, prokurátor si ponechal lehotu na vyjadrenie, obžalované na vyhlásení rozsudku neboli prítomné,” doplnil.

Prvou obžalovanou je lekárka na príjmovej ambulancii Andrea M., ktorá mala službu a nesprávne vyhodnotila zdravotný stav pacienta Františka U. Umiestnila ho na bežné lôžko bez zabezpečenia nepretržitého monitorovania životných funkcií. Zuzana V. ako sekundárny lekár interného oddelenia popoludní prišla do služby a podľa obžaloby tiež nesprávne vyhodnotila stav pacienta a nechala ho na bežnom lôžku.

František U. však o 21:40 utrpel ťažkú poruchu srdcového rytmu so zastavením krvného obehu. Tým, že nebol monitorovaný, personál nemocnice si to všimol a začal muža oživovať až 57 minút po zástave krvného obehu. Takmer hodinové neprekrvovanie mozgu spôsobilo nezvratné poškodenie a pacient sa už nedokáže sám o seba postarať.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu