Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Ketamín nenašli, taxikára obvinili len zo znásilnenia

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Taxikár Jozef B., ktorý je obvinený zo znásilnenia mladej ženy omámenej ketamínom, a lúpeže, ale nie samotného omámenia, zostáva vo väzbe. Okresný súd Bratislava 1 mu ju dnes na návrh prokurátora predĺžil o ďalšie tri mesiace.

"Dôvody tzv. preventívnej väzby u obvineného naďalej trvajú. Proti rozhodnutiu podal obvinený J.B. sťažnosť, o ktorej po doručení bude rozhodovať Krajský súd v Bratislave, " uviedol hovorca Krajského súdu v Bratislave Pavol Adamčiak. Jozefa B. zadržali 26. januára. Podľa šéfa krajského riaditeľstva polície v Bratislave Pavla Bratha sa pri domovej prehliadke miesta, kde sa podozrivý zdržiaval, žiadny ketamín nenašiel.

Od polovice minuloročného augusta eviduje polícia štyri prípady, ktoré majú jeden spoločný prvok, a to preukázanie ketamínu v tele obetí, informovala bratislavská policajná hovorkyňa Tatiana Kurucová. Predmetom vyšetrovania je aj to, či ide o jedného alebo viacerých útočníkov.

Obeťami boli tri mladé ženy, poslednou dokonca deväťročné dievča. Právna kvalifikácia týchto útokov je však odlišná. Prípad z vlaňajšieho augusta, keď obeť našli v blízkosti zastávky MHD pod bratislavským Novým Mostom, vyšetrujú ako lúpež. V októbri sa páchateľ, ktorý mladej žene neďaleko Hlavnej stanice zobral aj nohavičky, dopustil sexuálneho násilia. Aj tretí prípad sa odohral v blízkosti Hlavnej stanice, ten polícia rieši ako lúpež, posledný vyšetruje polícia ako obmedzovanie osobnej slobody.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu