Nedeľa12. máj 2024, meniny má Pankrác, zajtra Servác

Grék dostal desať rokov za 4-miliónový podvod

Ilustračné Foto
Ilustračné Foto

BRATISLAVA - Bratislavský súd dnes potrestal Gréka Savvasa Kerasilidisa desaťročným väzením za to, že od OTP banky podvodne vylákal úver v hodnote štyroch miliónov eur.

Najnižší trest mu súd uložil po tom, čo sa muž priznal. Kerasilidis bol s trestom spokojný. Pravdepodobne sa však odvolá voči povinnosti zaplatiť škodu, ku ktorej ho súd zaviazal.

Grékovi hrozilo väzenie až na 15 rokov. Pred súdom svoj čin oľutoval, okrem toho doposiaľ nebol trestaný. "Súd pri ukladaní trestu vzal do úvahy všetky poľahčujúce okolnosti, (...) a preto mu uložil minimum, čo je za tento trestný čin," uviedol senát. Zároveň muža poslal do väznice s najnižším stupňom stráženia, hoci podľa zákona by mal byť najprísnejšie strážený.

Rozsudok zatiaľ nie je právoplatný, Grék oznámil, že zváži odvolanie. Podľa neho za problém môže aj OTP banka, ktorá mu pôvodne ponúkala úver až vo výške 150 miliónov korún (4,9 milióna eur).

Úver od nej v januári 2007 vylákal na základe falošných potvrdeniek ručiteľov, ale aj daňového úradu. Pred hroziacim väzením ušiel, Slovensko na neho ešte v júni 2007 vydalo zatykač. Vlani na jar ho zadržali rakúski policajti neďaleko Viedne počas bežnej cestnej kontroly.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu