Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Poslankyňa spôsobila vážnu nehodu, dostala trest 170 eur

Ilustračné foto
Ilustračné foto

TRENČÍN – Krajský súd v Trenčíne dnes potvrdil peňažný trest 170 eur pre poslankyňu mestského zastupiteľstva v Novom Meste nad Váhom Máriu Cagalovú (SNS). Podľa súdu pred štyrmi rokmi spôsobila vážnu dopravnú nehodu. Trest jej pred rokom udelil Okresný súd v Novom Meste nad Váhom.

Odvolací súd dnes zamietol odvolanie poslankyne aj prokuratúry a rozsudok potvrdil. Stal sa tak právoplatným. Informoval o tom hovorca Krajského súdu v Trenčíne Roman Tarabus. Cagalová bola do novembrových volieb v roku 2009 aj poslankyňou Trenčianskeho samosprávneho kraja, svoj post ako nezávislá kandidátka neobhájila.

Poslankyňa podľa súdu nezvládla zákrutu na namrznutej ceste, prešla do protismeru, kde sa čelne zrazila s protiidúcim autom. Pri nehode sa zranili štyria ľudia, z toho traja ťažko. Cagalová však s trestom nesúhlasila, nie je si totiž vedomá, že by porušila akékoľvek predpisy.

“Pri nehode bolo zranených päť ľudí, pretože som bola zranená aj ja a to najťažšie. Moja priateľka a jej dcéra boli práceneschopné približne 3,5 mesiaca, z druhého auta bol jeden práceneschopný dva mesiace a posledný desať dní. Taká dopravná nehoda, ako sa stala mne a to iba vďaka tomu, že cesta nebola posypaná, sa môže stať každému vodičovi bez rozdielu, takže o žiadnu senzáciu nejde,” reagovala ešte vlani právnička Cagalová.

Trest pre Cagalovú bol pôvodne prísnejší. Súd už v januári 2008 vydal trestný rozkaz. Poslankyni udelil šesťmesačnú podmienku s ročnou skúšobnou lehotou, 18-mesačný zákaz šoférovať a poslankyňa mala zároveň cestujúcich odškodniť sumou okolo 250-tisíc korún (8 300 €). Cagalová podala odpor, trestný rozkaz bol zrušený a súd vytýčil hlavné pojednávanie.

Rozsudok okresného súdu dnes potvrdený krajským súdom tak bol omnoho miernejší. Súd už nepovažoval za potrebné zakázať poslankyni šoférovať, s náhradou škody súd poškodených odkázal na občianske súdne konanie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu