Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Klenovčan so 4 promile vraždil bez motívu, dostal 15 rokov

ilustračné foto
ilustračné foto

BANSKÁ BYSTRICA – Na trest odňatia slobody vo výmere 15 rokov odsúdil dnes senát Okresného súdu v Banskej Bystrici invalidného dôchodcu Dušana B. (35) z Klenovca v okrese Rimavská Sobota. Uznal ho za vinného z obzvlášť závažného zločinu vraždy, pretože v ťažkom stupni opitosti na hranici otravy alkoholom usmrtil svojho suseda Milana S. (43) z tej istej obce.

Rozsudok nie je právoplatný, obžalovaný sa vyjadrí v zákonnej lehote.

Obžalovaný tvrdí, že je nevinný a nevie, ako došlo k Milanovej smrti. S nebohým sa stretávali na ulici a v obchode. Konflikty spolu nemali. V tragický deň sa stretli a chceli si dať v reštaurácii Vepor alkohol. Obsluha im odmietla naliať, pretože bolo na oboch vidno, že už majú vypité. Obaja šli do rodinného domu, v ktorom býval Dušan sám. Čo sa tam udialo, Dušan nevie. Prebral sa iba na to, že okolo druhej v noci stojí s krvavým nožom nad mŕtvym Milanom. Dušan šiel k matke a potom k jej bratovi s tvrdením, že asi zabil človeka. Neverili mu a mysleli si, že si vymýšľa, lebo mal vypité. Dušan sám zavolal na políciu.

Jeho obhajca uviedol, že v dome sa našiel ohorok cigarety tretej osoby, ktorá mohla vraždu spáchať. Sudca vylúčil možnosť tretej osoby a poukázal na to, že Dušan po čine sa priznal matke i jej bratovi, že „podrezal človeka“. Sám oznámil polícii, čo sa stalo.

Znalci stanovili, že mal v sebe alkohol v rozmedzí od 3,3 do 4,1 promile, čo hraničí s akútnou otravou. Práve na vysoký stupeň alkoholu, ktorý znížil ovládaciu schopnosť obžalovaného, poukázal obhajca a žiadal zohľadniť pri výmere trestu. Na tele zavraždeného sa našli stopy po úderoch päsťou a sedem rán nožom, najmä do krku. Mal prerezanú krčnú žilu i tepnu a vykrvácal krátko po útoku. Nebola by ho zachránila, ani okamžitá lekárska pomoc.

Súd uložil trest na spodnej hranici sadzby s tým, že zohľadnil doterajšiu bezúhonnosť Dušana.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu