Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Povodne si vyžiadali zrejme tri ľudské životy

Zvýšená hladina Hornádu v Košiciach. Zobraziť galériu (11)
Zvýšená hladina Hornádu v Košiciach.

BRATISLAVA - Rozsiahle povodne, ktoré v predchádzajúcich dňoch zasiahli viaceré slovenské regióny, si zatiaľ zrejme vyžiadali tri ľudské životy.

Po mimoriadnom zasadnutí vlády to povedal premiér Robert Fico (Smer-SD), ktorý sa odvolal na policajné informácie. Informácie o úmrtiach sa objavili už skôr, polícia však nepotvrdila, že by išlo o obete záplav. Vodný živel si vyžiadal stovky evakuovaných ľudí.

"Podľa policajného zboru máme zatiaľ evidované tri osoby, ktoré sa mali stať obeťami povodní," povedal novinárom na tlačovej besede Fico. Medzi ľudí, ktorých usmrtili rozvodnené toky, patril podľa neho pravdepodobne muž, ktorý sa do vody zrútil s autom a utopil.

Už v utorok našli hasiči vodiča z auta spadnutého do potoka pri Vyšnej Šebastovej neďaleko Prešova.

"V dvoch prípadoch máme podozrenie, že došlo k utopeniu, pretože sú svedkovia, ktorí videli vstupovať týchto dvoch ľudí do vody, ale zatiaľ sa nenašli ani telá a nemáme ani žiadne informácie," dodal Fico. Miesto, kde sa spadli do vody, neuviedol.

Jeden muž údajne spadol do vody taktiež v utorok vo Fiľakove, v rovnaký deň hlásil obeť záplav starosta obce Hronovce na Hrone. V piatok sa zase hasiči pokúšali zachytiť telo na rieke Topľa.

Postihli záplavy alebo víchrice vaše mesto alebo obec? Boli ste pri tom a podarilo sa vám ich zachytiť unikátne okamihy? Pošlite nám FOTO alebo VIDEO s krátkym popisom udalosti na e-mailovú adresu tipy@topky.sk alebo na SMS a MMS číslo 0910 177 023.



Situácia na východe, Košice - Súdky



Hladina Hornádu v Košiciach

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu