Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Jeden zo sýkorovcov vraj plánoval vraždu sudcu

Polícia privádza jedného z údajných členov gangu Zobraziť galériu (4)
Polícia privádza jedného z údajných členov gangu

BRATISLAVA - Jeden zo zadržaných údajných členov gangu sýkorovcov podľa prokuratúry pripravoval vraždu sudcu. Informovala o tom hovorkyňa generálneho prokurátora Jana Tökölyová.

Špeciálny súd v týchto dňoch rozhoduje o tom, či 11 mužov pošle do väzby. Prokuratúra preto dnes svoj návrh na väzbu pre muža, ktorý údajne plánoval vraždu, rozšírila o ďalšie dôvody. Muža pôvodne zadržali, lebo bol obvinený z nebezpečného vyhrážania sa.

Sudcovi, ktorý ho preto pozbavil osobnej slobody, sa chcel pomstiť. "Táto osoba počas výkonu väzby pripravovala zavraždenie sudcu, ktorý rozhodol o jeho vzatí do väzby," uviedla Tökölyová. O ktorého sudcu šlo, nepovedala.

Podľa nej totiž dozorujúci prokurátor uvalil na prípad informačné embargo. Muž však podľa nej za mrežami plánoval aj ďalšiu vraždu a to práve človeka, ktorému sa vraj vyhrážal. K obvineniu z vyhrážok, za čo mohol dostať trest od šiestich mesiacov väzenia do troch rokov, mu tak pribudlo aj obvinenie z prípravy úkladnej vraždy.

Údajnému mafiánovi teda hrozí, že za mrežami zostane 25 rokov, alebo až do smrti. Špeciálna prokuratúra pôvodne žiadala jeho uväznenie preto, aby nepokračoval v trestných činoch, alebo nedokončil to, čím sa vraj vyhrážal.

V súčasnosti je však prokuratúra presvedčená, že muža treba ponechať za mrežami aj preto, aby neušiel, alebo nezastrašoval svedkov. Jedenásť údajných členov bratislavského podsvetia skončilo v policajnej cele v utorok. S

ú obvinení zo založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny a série ďalších závažných trestných činov. Polícia už desiatku "sýkorovcov" zadržala na jar 2007 pre podozrenie z hrubého násilia a vydierania. O niekoľko dní ich však musela prepustiť.

Súdy ich do väzby neposlali, lebo prípad, z ktorého boli obvinení, sa stal už dávnejšie. Gang nesie názov po nebohom Miroslavovi Sýkorovi, ktorého zastrelili v roku 1997.

Guľky zo samopalu usmrtili v septembri 2004 v bratislavskej Petržalke aj ďalšieho bossa skupiny, Petra Čongrádyho. Ich vraždy zostali neobjasnené, údajne však išlo o vybavovanie si účtov v bratislavskom podsvetí, v ktorom pôsobí niekoľko konkurenčných skupín.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu