Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Údajným členom gangu sýkorovcov hrozí doživotie

ilustračné foto
ilustračné foto

BRATISLAVA- Niektorým z jedenástich údajných členov gangu sýkorovcov, ktorých polícia zadržala v utorok, hrozí v prípade uznania viny doživotie. Informovala o tom dnes hovorkyňa generálneho prokurátora Jana Tökölyová. Muži čelia okrem iného obvineniu zo založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny a série ďalších závažných trestných činov. Skupina pôsobila v Bratislave a okolí.

Polícia sa zatiaľ k prípadu nevyjadrila. Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry dnes podal návrh na ich vzatie do vyšetrovacej väzby.

O väzbe pre údajných členov bratislavského podsvetia bude rozhodovať Špecializovaný trestný súd v Banskej Bystrici. Informovala o tom hovorkyňa súdu Katarína Kudjáková. "Súd o nich rozhodne na konci týždňa v neverejnom režime. Prvý obvinený pred súd predstúpi v piatok o 11:00, zvyšní v sobotu o 9:30," povedala Kudjáková.

Gang "sýkorovcov" v minulosti riadil Peter Čongrády, ktorého zastrelili v septembri 2004 dvaja maskovaní lupiči v bratislavskej Petržalke. Čongrády vraj začínal ako šofér u dnes už tiež mŕtveho údajného mafiánskeho bossa Miroslava Sýkoru. Majetok a vplyv získal údajne najmä po Sýkorovej smrti.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu