Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Zatkli 11 údajných členov gangu sýkorovcov

ilustračné foto
ilustračné foto

BRATISLAVA - Policajti dnes zadržali 11 členov podsvetia, ktorí sú podľa prokuratúry považovaní za členov zločineckej skupiny tzv. sýkorovcov. "Mali páchať trestnú činnosť prevažne násilného charakteru v oblasti Pezinka, Senca a sčasti v Bratislave," uviedla hovorkyňa Generálnej prokuratúry Jana Tökölyová. Zadržaných obvinili zo zločinu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny a iné trestné činy.

Policajnú akciu v rámci vyšetrovania urobil Útvar boja proti organizovanej kriminalite Prezídia policajného zboru SR. Prípad dozoruje prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry Slovenskej republiky. Na prípad uvalil prokurátor informačné embargo, preto v súčasnosti prokuratúra nebude poskytovať detailnejšie informácie.

Gang "sýkorovcov" v minulosti riadil Peter Čongrády, ktorého zastrelili v septembri 2004 dvaja maskovaní lupiči v bratislavskej Petržalke. Čongrády vraj začínal ako šofér u dnes už tiež mŕtveho údajného mafiánskeho bossa Miroslava Sýkoru. Majetok a vplyv získal údajne najmä po Sýkorovej smrti.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu