Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Policajta obžalovali zo zabitia ženy a jej syna, cíti sa nevinný

Ilustračné foto
Ilustračné foto

ZVOLEN - Policajt, ktorý podľa prokurátora v lete roku 2008 spôsobil so svojím služobným vozidlom tragickú haváriu pri Zvolenskej Slatine, sa cíti byť nevinný.

Nehoda si vyžiadala život mladej ženy a jej deväťročného syna. Obžalovaný policajt dnes však pred Okresným súdom vo Zvolene tvrdil, že žena v protiidúcom vozidle mala dostatok miesta, aby sa policajnej kolóne sprevádzajúcej prevoz peňazí vyhla.

Havária sa stala v pravotočivej zatáčke, keď posledné vozidlo policajnej kolóny prešlo asi meter do protismeru a čelne sa zrazilo s osobným autom idúcim od Zvolenskej Slatiny v smere do Zvolena.

Obžalovaný policajt tvrdil, že pri predchádzaní iba kopíroval stopu policajných áut idúcich pred ním, no tie sa stihli zaradiť do svojho pruhu. Proti obžalovanému vypovedal jeden zo svedkov, ktorý išiel od Zvolena za policajnou kolónou.

Tvrdil, že policajt v poslednom aute často menil smer jazdy aj na rovnej ceste a striedavo prechádzal od pravej krajnice po stredovú čiaru. "Vyzeralo to, ako keď jazdec formule zahrieva gumy," tvrdil svedok.

Ostatní policajti, ktorí vtedy prevoz peňazí sprevádzali, sa vo výpovediach rozchádzali. Nevedeli sa zhodnúť ani na vzdialenostiach medzi jednotlivými autami kolóny, ani na tom, či autá prešli do protismeru.

Prečo sa nebohá vodička nevyhla kolóne so zapnutými majákmi a sirénami na pravú krajnicu, nie je jasné. Podľa znalca sa zrejme vyhýbala pred ňou idúcemu nákladnému autu.

Pretože sa nehoda stala v zatáčke a navyše na vrchole kopca, nemali podľa znalca obaja šoféri žiadnu šancu zareagovať a zrážke zabrániť. Obžalovanému policajtovi hrozí v prípade dokázania viny trest do troch rokov väzenia.

Pojednávanie sudca odročil na 2. marca, pretože obhajoba chce dokázať, že jazdenie policajnej kolóny stredom cesty za deliacou čiarou povoľuje interný predpis polície.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu