Pondelok13. máj 2024, meniny má Servác, zajtra Bonifác

Dopravný policajt nedal bloky, dostal podmienku

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BANSKÁ BYSTRICA – Na dva roky odňatia slobody s podmienečným odkladom výkonu trestu na tri roky odsúdil dnes sudca Okresného súdu v Banskej Bystrici bývalého dopravného policajta Jozefa V. (51) z tohto mesta.

Ako príslušník Okresného dopravného inšpektorátu (ODI) PZ v Banskej Bystrici zneužil právomoc verejného činiteľa pri riešení dopravnej nehody vo februári minulého roka. Expolicajt tvrdí, že je nevinný.

Inkriminovaná nehoda bez zranení sa stala 2. februára minulého roka predpoludním na Jilemnického ulici. Zavinil ju Vladimír M. (28), majster sveta v thajskom boxe. V ostrej zákrute s autom Fiat Stillo prešiel do protismeru a zrazil sa s protiidúcim vozidlom. Vinu aj priznal a privolaný dopravný policajt mu uložil pokutu 250 eur, hoci spočiatku naznačoval, že by to mohlo byť aj 650 eur a na rok odobratý vodičský preukaz. Vladimír M. tvrdí, že policajtovi dal 250 eur, ale bloky o tom si nezobral. Keď sa neskôr od dvoch jemu neznámych policajtov ako svojich fanúšikov dozvedel, že v zápise o nehode je uvedená pokuta 96 eur, podal na dopravného policajta trestné oznámenie.

Expolicajt tvrdí, že je nevinný a Vladimírovi M. uložil pokutu 96 eur. Boxer však tvrdí, že zaplatil 250 eur. Rozdiel medzi 96 a 250 eurami si športovec na súde uplatnil ako náhradu škody.

Rozhodnutie okresného súdu nie je právoplatné. Vojenský prokurátor sa vyjadrí v zákonnej lehote, expolicajt sa proti rozsudku odvolal hneď po jeho vyhlásení.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu