Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

Policajt išiel z krčmy, zastrelil muža a jeho psa

ilustračné foto
ilustračné foto

HRADEC KRÁLOVÉ - Policajt sa večer vracal z krčmy v českom Trutnove. Prihováral sa psovi za plotom. Z brány vybehol muž a začal strážnika biť. Ten vytiahol pištoľ a majiteľa aj psa zastrelil!

Prípad z mája 2008 riešil v stredu krajský súd v Hradci Králové. Jiřímu Jungmanovi (31) uložil podmienečný trest na dva roky väzenia s odkladom na päť rokov. Expolicajt pred súdom uviedol, že sa cestou z reštaurácie, kde pil s kolegami, zastavil pri plote a prihováral sa psovi za ním. Po chvíli vraj vybehol z brány muž, ktorý ho napadol päsťami.

"Nevedel som čo robiť, hltal som vlastnú krv a kričal som na neho, nech ma nechá. Na moju tvár stále padali ďalšie rany, preto som vystrelil," povedal Jungman. Štyri roky robil najprv mestského policajta, potom rovnaký čas aj na štátnej polícii. Tvrdil, že zbraň použil, lebo nemal iné východisko.

Družka zastreleného muža ale uviedla, že Jungman psa provokoval a muž išiel psa upokojiť. Potom sa medzi nimi odohrala krátka šarvátka, ktorá sa skončila streľbou. Expolicajt na muža vystrelil dvakrát. Jedna rana ho zasiahla do nohy, druhá do hrudníka. Tretím výstrelom zabil psa. Potom zavolal políciu a lekára.

"Zbraň do reštaurácie nepatrí, potom to vedie k týmto následkom," komentoval sudca Miloslav Ježek. "V tomto konkrétnom prípade sa znaky nutnej obrany nenaplnili," dodal. Podľa predsedu senátu obžalovaný nepoužil pri incidente varovný výstrel a nedal poškodenému žiadnu šancu, aby ukončil útok, čo je vybočenie z nutnej obrany.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu