Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

V Lamači v maďarskom aute našli 15 kg marihuany!

Ilustračné Foto
Ilustračné Foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Pri kontrole osobného auta na diaľnici neďaleko bratislavskej mestskej časti Lamač našli colníci 15 kilogramov marihuany.

Omamnú látku v hodnote do 300.000 eur (okolo deväť miliónov Sk) prevážal v batožinovom priestore 30-ročný občan Maďarska, informoval dnes hovorca generálneho riaditeľa Colného riaditeľstva Vojtech Jakab.

Pri kontrole auta na benzínovom čerpadle colníci odhalili tri cestovné tašky, v ktorých sa nachádzali balíky s obsahom sušenej rastliny zelenej farby. "Po vykonaní predbežného testu vykazovala prítomnosť omamnej látky canabis (marihuana)," poznamenal Jakab.

Podľa predbežných výsledkov by sa zo zaisteného množstva ľahkej drogy dalo vyrobiť najmenej 30.000 jednorazových dávok, jej cena by na čiernom trhu dosiahla asi 90.000 až 300.000 eur (okolo 2,7 až deväť miliónov Sk). Prípad ďalej vyšetruje polícia.

Stovky rastlín marihuany nedávno odhalili policajti v rodinných domoch v obci Neded pri Šali. Väčšie množstvo surovej marihuany (112 kilogramov) našli aj v októbri pri domovej prehliadke v Suchej nad Parnou neďaleko Trnavy.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu