Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Obeť vozili po Petržalke, hrozili zabitím, chceli 25 tisíc...

Petržalka
Petržalka

BRATISLAVA - Zlú amatérsku detektívku pripomína príbeh štyroch petržalských mladíkov, ktorých zadržali začiatkom novembra na jednej z čerpacích staníc v bratislavskej Petržalke.

Svojej obeti sa vyhrážali zabitím a postupne od nej žiadali peniaze a notebooky, a to celé dokola a niekoľkokrát. Vyšetrovateľ už obvinil Richarda F. (29) a Štefana Ch. (30) z obmedzovania osobnej slobody a hrubého nátlaku. Ďalšími obvinenými sú Stanislav F. (28) a Branislav D. (30), obaja z obmedzovania osobnej slobody formou spolupáchateľstva.

Všetko sa odohralo 3. novembra, keď sa mal v Petržalke na jednej z čerpacích staníc poškodený stretnúť s obvinenými. Tí sa mu mali vyhrážať zabitím, ak nedostanú peniaze alebo notebooky. Ako uviedla polícia, tieto vyhrážky vzbudili u poškodeného obavu o jeho život a zdravie. Vzápätí na to poškodený s obvinenými nastúpil do ich auta a odišli na Romanovu ulicu v Bratislave, kde ho násilím vzali do sídla spoločnosti. Tam sa mu opäť vyhrážali, že ak nezoženie notebooky alebo peniaze, tak ho zabijú, uviedla polícia.

Neskôr prinútili poškodeného aby zatelefonoval do nemenovanej spoločnosti ohľadne kúpy 50-tich notebookov, čo však neurobil nakoľko mu obvinení zobrali mobilný telefón, uviedla polícia vo svojej správe.

Neskôr mu dali podpísať zmenky a zavolať matke, od ktorej si mal vypýtať 25 tisíc eur. Tá mu však oznámila, že toľko peňazí nemá. Poškodený sa zo strachu rozhodol, že zavolá kolegovi, ktorého chcel požiadať o peniaze. Dohodli sa na stretnutí o 22. hodine na Panónskej ceste v Bratislave, kde ich mal kolega priniesť. Poškodený neskôr zavolal kolegovi, ktorému oznámil, že už sú na mieste. Pri tejto príležitosti mu povedal, že bol unesený a násilím držaný na Romanovej ulici.

Našťastie kolega celú situáciu pochopil a na miesto stretnutia zavolal policajtov. Obvinení sa po príchode a zistení situácie snažili poškodeného vtiahnuť späť do auta, zabránili im v tom policajti, štyroch páchateľov zadržali. Informoval o tom František Peczár z bratislavského policajného riaditeľstva.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu