Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Priebeh stretnutia ministrov obrany NATO bol úspešný

Stretnutie ministrov obrany členských krajín NATO Zobraziť galériu (4)
Stretnutie ministrov obrany členských krajín NATO (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - V piatok 23.10.2009 sa uzavreli rokovania neformálneho stretnutia ministrov obrany členských krajín NATO, ktoré sa po prvýkrát v histórii uskutočnili na Slovensku.

V roku kedy naša krajina slávi piate výročie členstva v Severoatlantickej aliancii a samotná organizácia dovršuje 60 rokov od svojho vzniku, sa pohľady zahraničia upierajú na Slovensko ako na hostiteľa významného podujatia. Šanca na rovnaké zviditeľnenie môže prísť najskôr o 14 rokov. Stretnutia sa zúčastnilo približne 800 delegátov a 300 akreditovaných novinárov z celého sveta.

Usporiadaniu stretnutia predchádzal kolotoč dlhotrvajúcich náročných príprav a výber vhodného miesta konania. Areál Incheba Expo Bratislava splnil striktné kritériá, kladené zo strany NATO a Ministerstva obrany SR. Na neformálnom stretnutí ministrov obrany bolo k dispozícii takmer 40 000 m² interiérových priestorov kancelárií, rokovacích, stravovacích a spoločenských miestností, ako aj dobre vybavených priestorov pre médiá a konanie tlačových konferencií. V exteriéri sa využila plocha o rozlohe 60 000 m² na parkovanie vozidiel a špeciálnej techniky a na zaistenie maximálnej bezpečnosti účastníkov.

Pri organizovaní neformálneho stretnutia ministrov obrany Incheba nadviazala na predchádzajúce skúsenosti so zabezpečovaním medzinárodných podujatí. V roku 1998 bola miestom konania Konferencie zmluvných strán dohovoru OSN o Biodiverzite, v roku 2005 zabezpečovala summit prezidentov Bush-Putin a v nasledujúcich rokoch opätovne spolupracovala s Bielym domom pri príprave zahraničných ciest G. W. Busha do Budapešti a Prahy.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu