Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Na priecestí smrti v Polomke už stavajú signalizáciu

Priecestie v Polomke
Priecestie v Polomke

BANSKÁ BYSTRICA - Sedem mesiacov po tragickej zrážke vlaku s autobusom začali železnice so stavbou svetelnej signalizácie na železničnom priecestí v Polomke.

Investícia za 265.550 eur (osem miliónov korún) bude dokončená do dvoch mesiacov, povedala dnes hovorkyňa podniku Martina Pavliková. Začiatku stavby podľa nej najskôr bránilo chýbajúce stavebné povolenie a do minulého týždňa aj zákaz policajného vyšetrovateľa.

"Súčasťou stavby je natiahnutie elektrického vedenia, nový reléový domček aj výstavba pripájacieho pruhu na ceste," povedal Pavliková. Elektrickú energiu pre signalizáciu musia podľa nej priviesť až z niekoľko sto metrov vzdialenej železničnej stanice, rozšírenie cesty si zasa vyžiadala jej malá vzdialenosť od koľají.

Odovzdanie stavby by mali železnice stihnúť do začiatku zimnej sezóny. Cez priecestie, na ktorom zomrelo koncom februára 12 ľudí, prechádzajú k tamojšiemu stredisku najmä lyžiari v zimných mesiacoch. Tragická zrážka vlaku s autobusom v Polomke sa zaradila medzi najväčšie autobusové nešťastia v histórii Slovenska.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu