Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Čaplovič už upratuje, na ministerstve končia traja ľudia

Dušan Čaplovič
Dušan Čaplovič (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Vicepremiér a Minister Životného Prostredia Dušan Čaplovič už na ministerstve životného robí čistky. Začal prepúšťať ľudí blízkych SNS. O miesto prišli generálny riaditeľ sekcie kvality životného prostredia Pavol Tehlár a riaditeľ odboru ochrany ovzdušia Peter Solčanský. Končí aj poradca ministra životného prostredia Michal Krnáč.

V tomto prípade išlo o obojstrannú dohodu a spoluprácu ukončili k 1. septembru. SNS rezort životného prostredia odobral premiér Fico potom, čo sa s ním začali spájať kauzy s lacným prenájmom pozemkov, sporným predajom emisií a pre štát nevýhodnou likvidáciou popolčeka.

"Pán Solčanský, ktorý bol často spomínaný, podpísal výpoveď, takže súhlasí s odchodom zo svojej funkcie. Pán Tehlár sa dal na PN, ale ešte dnes (v stredu) mu bude doručené odvolanie z funkcie generálneho riaditeľa,“ povedal Čaplovič pre Hospodárske noviny. Podľa neho nie je vylúčené, že o miesto prídu aj ďalší úradníci.

Ministerstvo nebolo podľa vicepremiéra riadené efektívne a rozumne. Chce obnoviť jeho dôveryhodnosť. Každá zmluva, ktorá sa preukáže ako neefektívna a pre rezort zbytočná, je už vopred určená na zrušenie.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu