Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Čaplovič začal prepúšťať ľudí blízkych SNS

Dušan Čaplovič a Robert Fico
Dušan Čaplovič a Robert Fico

BRATISLAVA - Vicepremiér Dušan Čaplovič (Smer-SD), ktorý dočasne prebral ministerstvo životného prostredia, dal výpovede dvom vysokým funkcionárom blízkym vládnej SNS.

Napísal to dnes internetový portál denníka Hospodárske noviny. Politici SNS viedli ministerstvo do konca augusta, premiér Robert Fico (Smer-SD) však strane Jána Slotu úrad odobral pre kontroverzné zmluvy.

Ministerstvo musí opustiť generálny riaditeľ sekcie kvality životného prostredia Pavol Tehlár a riaditeľ odboru ochrany ovzdušia Peter Solčanský. "Pán Solčanský, ktorý bol často spomínaný, podpísal výpoveď, takže súhlasí s odchodom zo svojej funkcie. Pán Tehlár sa dal na PN, ale ešte dnes mu bude doručené odvolanie z funkcie generálneho riaditeľa," citoval portál hnonline.sk Čaploviča.

Čaplovič hneď po nástupe na ministerstvo vyhlásil, že plánuje sporné zmluvy o predaji emisných kvót či kontrakt o likvidácii popolčeka z teplární čiastočne alebo úplne zrušiť. Zatiaľ tak však ešte neurobil a čaká na analýzy.

Po predaji emisných kvót neznámej americkej spoločnosti Interblue Group prišiel o funkciu minister Ján Chrbet (SNS), jeho nástupca a ďalší nominant Viliam Turský musel post opustiť po tom, čo čelil kritike pre výberové konanie na odstránenie popolčeka, ktoré uskutočnila firma ovládaná ministerstvom.

Emisie boli podľa kritikov predané za nižšiu cenu než v okolitých štátoch, popolčekový tender zas vyhrala firma, ktorá ponúkla druhú najvyššiu cenu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu