Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

Dubničan vydieral dvoch mužov, dostal z nich 400 tisíc!

ŽILINA – Absurdne vyznieva príbeh Dubničana (30), ktorý mal od septembra 2008 žiadal od dvoch mužov z Bytče hotovosť od 10 tisíc až do 100 tisíc korún. Peniaze mali platiť ako odškodné za údajné tvrdenia proti obvinenému, za údajnú ochranu atď.

Obvinený vyvíjal na svoje obete nátlak, používal rôzne formy vyhrážok, zastrašovanie aj fyzické násilie, uviedla polícia vo svojej správe. Od jednej zo svojich dvoch obetí takýmto spôsobom vyinkasoval celkom asi 400 tisíc korún!

Násiliu obvineného neunikla ani jeho manželka. V júli neoprávnene vošiel do bytu v Žiline, v ktorom žena bývala. V byte manželku fyzicky napadol, násilím ju odviedol do izby a priložil jej zbraň k hlave.

Žilinskí policajti vykonali u obvineného domovú prehliadku, pri ktorej našli krátku guľovú zbraň so zásobníkom a nábojmi, na ktorú nemal povolenie. Muž z Dubnice nad Váhom nakoniec skončil v rukách polície, vyšetrovateľ ho obvinil zo zločinov vydierania, hrubého nátlaku a nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami.

V prípade odsúdenia mu hrozí väzenie na štyri až desať rokov. Informovala o tom žilinská policajná hovorkyňa Jana Balogová.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu