Nedeľa2. jún 2024, meniny má Oxana, Xénia, zajtra Karolína, Kevin

Mladík pýtal od Rakúšana za kamión výkupné

Za tento kamión chcel mladík výkupné. Zobraziť galériu (5)
Za tento kamión chcel mladík výkupné.

ZVOLEN - Jozef G. (24) zo Sielnice sa v Rakúsku tváril ako poctivý šofér kamióna. Prevzal plne naložené auto aj s návesom. Namiesto do Talianska ho odviezol k nám. Snažil sa ho predať a zároveň žiadal od jeho majiteľa výkupné.

Na konci júna prevzal v rakúskej firme kamión MAN za 74 tisíc eur. Na návese viezol 24 ton kancelárskeho papiera. Majiteľom ťahača je Rakúšan, náves vlastní Španiel. Tovar mal podarený Slovák doviezť zákazníkom do Talianska. Namiesto na juh švihal s autom na východ na rodnú hrudu. Teda lepšie povedané, na parkovisko pri pumpe pri obci Budča v Zvolenskom okrese, kde kamión aj s nákladom odstavil.

Ťahač od súpravy odpojil. Odišiel s ním na miesta, kde bol menej na očiach. Odčerpal z neho 465 litrov nafty, ktorú predal viacerým záujemcom. Potom sa rozhodol, že nájde kupca aj na ťahač. Kontaktoval zatiaľ neznámych dvoch ľudí. Jednému išiel aj kamión na parkovisku ukázať.

Medzitým posielal SMS správy majiteľovi nákladniaka a žiadal od neho výkupné za kamión. Peniaze mal poslať na účet jeho priateľky. Najprv mu stačilo 12 tisíc eur. Neskôr sa jeho požiadavky vyšplhali na rovných 20 tisíc. V prípade, že euráče nedostane, vyhrážal sa, že kamión zhorí a zmizne.

Ani jeden kšeft mu nevyšiel. Policajti ho našli a zatkli. Je vo väzbe. Má na rováši niekoľko paragrafov, za ktoré môže dostať 3 až 10 rokov. Z banskobystrického policajného riaditeľstva informovala hovorkyňa Mária Faltániová.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu