Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Botošová: Odchod pre nesúhlas s politikou Čaploviča

Anna Botošová
Anna Botošová

BRATISLAVA - Splnomocnenkyňa vlády pre rómske komunity Anina Botošová dnes odstúpila zo svojej funkcie. "Dôvodom mojej abdikácie je nesúhlas s politikou podpredsedu vlády Dušana Čaploviča s riešením rómskej problematiky, ako aj neustále ataky a nepravdivé obviňovania mojej osoby," oznámila Botošová.

Reagovala tak aj na obvinenia Občianskeho združenia Únia Rómov Slovenska, ktoré ju v utorok vyzvalo, aby sa vzdala svojej funkcie. ÚRS ako dôvod uviedla dva granty z roku 2008, ktoré si mala podľa únie udeliť sebe. Botošová to odmieta a je odhodlaná podať na predsedu ÚRS Františka Tanku trestné oznámenie.

Únii sa nepáči, že ešte v minulom roku získalo dva granty o.z. Kaleidoskop, za ktorým má podľa ÚRS stáť práve Botošová. Podľa nej však ide o vykonštruované a zavádzajúce tvrdenia. Únia kritizovala aj to, že ešte v decembri minulého roka získal ocenenie Cena za ľudskosť in memoriam Ján Berky Mrenica st., ktoré za neho prevzala jeho dcéra Anina Botošová. "Ocenenia som neudelila ja, ale komisia Úradu vlády SR pri splnomocnenkyni," povedala Botošová.

"Pán Tanko využil najťažšie a najbolestivejšie miesto, keď ma obvinil, že som udelila cenu svojmu otcovi. Ale ja som dala ocenenie nie môjmu otcovi, no človeku, ktorý si to zaslúžil," dodala s tým, že vzhľadom na okolnosti zvažuje vrátenie ceny.

Ako Botošová uviedla, podpredseda vlády Čaplovič jej nedal šancu porozprávať sa a vysvetliť obvinenia, ktorým čelí. "Ak ma menoval do funkcie a našiel si na to čas, tak je absolútne nehorázne, že som mu nestála ani za to, aby mi venoval päť minút na rozhovor," dodala.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu