Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Černákov švagor ostáva vo väzbe, súd kauciu neprijal

Mikuláš Černák
Mikuláš Černák

PREŠOV - Švagor údajného bosa slovenského podsvetia Mikuláša Černáka Jozef Matula ostáva naďalej vo väzbe. Rozhodol o tom dnes Krajský súd v Prešove. Matula, ktorý je spolu s Černákom obžalovaný z organizovania vraždy podnikateľa Mariána Karcela, ponúkol súdu za svoje prepustenie na kauciu 33.200 eur (milión korún). Informoval o tom hovorca súdu Michal Drimák.

"Krajský súd zrušil predchádzajúce rozhodnutie okresného súdu v celom rozsahu a ponechal obžalovaného naďalej vo väzbe," uviedol Drimák. Dodal, že v prípade neboli výnimočné okolnosti na prepustenie z väzby.

Vraždu banskobystrického podnikateľa Karcela si podľa obžaloby objednal Mikuláš Černák z väzenia za odmenu milión korún (33.200 eur). Matula sa mal podieľať na príprave vraždy.

Za Karcelovu vraždu odsúdil súd v roku 2007 na 24 rokov údajného šéfa jedného z východoslovenských mafiánskych gangov Branislava Adamča. Podľa súdu Adamčo Karcela v roku 2000 zastrelil samopalom. Trest mu neskôr Najvyšší súd zmiernil na 15 rokov.

Matula je spolu s Černákom a advokátom Danielom Maukšom obžalovaný v procese pred prešovským okresným súdom, v ktorom sa údajný mafiánsky šéf zodpovedá zo siedmich vrážd. Matula ešte na jednom z prvých pojednávaní procesu zložil súdu kauciu za prepustenie na slobodu. Žiadosť neskôr podoprel aj dokladom o zlom psychickom stave jeho syna.

Hoci Matulovu žiadosť senát okresného súdu dvakrát prijal, po nasledujúcich námietkach prokuratúry ju vyšší súd zamietol.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu