Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Šéf Černákovej SBS-ky zostáva vo väzbe!

Mikuláš Černák
Mikuláš Černák

BANSKÁ BYSTRICA – Bývalý šéf súkromnej bezpečnostnej služby údajného bossa banskobystrického podsvetia Mikuláša Černáka zostáva vo väzbe. Odvolací senát banskobystrického krajského súdu dnes totiž zamietol žiadosť Jána Červenca o prepustenie z väzby. Neakceptoval ani jeho námietku zaujatosti voči senátu miestneho okresného súdu, ktorý ho ponechal vo väzbe.

Bývalého riaditeľa Security 3 v máji minulého roku odsúdil Krajský súd v Banskej Bystrici na 13 rokov väzenia za pokus o vraždu, porušovanie domovej slobody a nedovolené ozbrojovanie. Podľa obžaloby sa v máji 2003 pokúsil zavraždiť sestru svojej dôvernej priateľky, s ktorou žil takmer päť rokov. Vnikol do ich bytu a obeť postrelil nezistenou zbraňou do hlavy a bodol do chrbta nožom. Nebyť rýchleho zásahu lekárov a následnej operácie, žena by zomrela. Rozsudok nie je právoplatný, spis je na Najvyššom súde SR.

Červenca umiestnili po útoku do väzby. Najvyšší súd ho však pre nečinnosť Krajského súdu v roku 2005 prepustil na slobodu. V októbri 2005 Červenec napadol v istom banskobystrickom bare bejzbalovou palicou 47-ročného Španiela. O pár dní ušiel z policajnej stanice, kde mal podať vysvetlenie ako podozrivý. V januári 2006 na neho vydali zatykač. Polícia ho zadržala až v júni 2008 pri cestnej kontrole vo Zvolene a sudca ho poslal do väzby.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu