Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Černákovi pribudla obžaloba z ďalšej vraždy!

Mikuláš Černák
Mikuláš Černák

PREŠOV - Údajného šéfa slovenského podsvetia Mikuláša Černáka obžalovali z ďalšej vraždy.

Černák si údajne objednal v roku 1993 vraždu nepohodlného svedka Miroslava Vlčeka. Obžalobu podala prokuratúra na Okresný súd v Prešove. Informoval o tom dnes prešovský súd počas pojednávania s Černákom v procese, v ktorom čelí obžalobe zo siedmich vrážd. Černák novú obžalobu odmietol.

Vraždu Vlčeka si Černák podľa prokuratúry objednal, vykonali ju však vraj iní členovia podsvetia. Krčmár Vlček z Telgártu údajne videl, ako Černák s ďalším spoločníkom na smrť dobili iného muža. Vlčekovo telo, ktoré podľa výpovedí svedkov zakopali pri Liptovskej Tepličke, polícia nikdy nenašla.

Obžalobu, ktorú na súd doručili 23. januára, Černák odmietol. "Stojí to len na výpovedi niektorých svedkov, ktorí to majú z počutia, a takto by ma mohli obžalovať za všetky vraždy z toho obdobia," vyhlásil Černák pred súdom.

Černák zároveň súd požiadal, aby bola nová obžaloba spojená s už rozbehnutým procesom. Vec však bola elektronickou podateľňou pridelená inému sudcovi, čo súd nemôže zmeniť, upozornil hovorca súdu Michal Drimák. Súd zatiaľ podľa Drimáka nerozhodol, či obžalobu za vraždu Vlčeka prijme.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu