Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Nižňanský odvolal výrobného riaditeľa STV Dobiša

Štefan Nižňanský
Štefan Nižňanský (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA - Šéf verejnoprávnej Slovenskej televézie (STV) Štefan Nižňanský dnes odvolal výrobného riaditeľa televízie Juraja Dobiša. Informovala o tom hovorkyňa televízie Želmíra Habánová.

Dôvody zatiaľ neuviedla, v minulosti však šéf Rady STV Bohumír Bobocký Dobiša podozrieval, že predražuje výrobu relácií pre televíziu. Dobiš pravdepodobne príde aj o svoje miesto v STV. Ide o tretiu personálnu zmenu v Nižňanského manažmente. "Úsek riadenia výroby zostáva až do menovania nového riaditeľa výroby v priamom riadení generálneho riaditeľa," povedala Habánová.

Nižňanský ešte vlani v októbri Dobišovu prácu obhajoval. Tvrdil, že na neho predseda Rady STV Bobocký a jeho známy vyvíjali nátlak, aby odvolal Dobiša, s ktorým sa poznali dlhé roky. Chceli vraj od neho lukratívne zákazky. Predseda rady Bobocký naopak tvrdil, že Dobiš prideľuje zákazky nevýhodné pre STV.

Cenu za výrobu dabingu dokumentárnych filmov podľa neho zdvihol o sto percent. Z nehospodárnosti obvinili manažment verejnoprávnej televízie aj prepustené členky vedenia Petronela Kolevská - Vančíková a Elena Šrámková, ktoré Nižňanský vlani na jeseň náhle odvolal.

Nižňanský je vo funkcii deväť mesiacov, pričom v stredu tiež takmer prišiel o svoj post. Stratil totiž podporu u väčšiny Rady STV, ktorá ho zvolila a k jeho zosadeniu chýbal len jeden hlas.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu