Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Nožom pichla štvorročného syna, necíti sa byť vinná!

(Zdroj: Jupiterimages)

KOŠICE – Na Okresnom súde Košice I sa dnes začalo hlavné pojednávanie s Blankou M. (27 r .), obžalovanou z pokusu o vraždu. Mladej žene kladie prokuratúra za vinu, že nožom pichla svojho štvorročného syna Richarda. Stalo sa to v máji v chatovej osade pod sídliskom Furča v Košiciach.

„V afekte zlosti veľkou silou syna raz pichla kuchynským nožom s čepeľou dĺžky 21 centimetrov. Spôsobila mu viaceré život ohrozujúce zranenia,“ píše sa v obžalobe. Blanka M. dnes pred súdom povedala, že sa necíti byť vinná. Ďalej vypovedať odmietla. Z výpovedí pred vyšetrovateľom, ktoré súd prečítal, vyplynulo, že sa k bodnutiu chlapca priznala.

Urobila to nechtiac, keď počas krájania mäsa chcela narýchlo zobrať syna na ruky. „Nepamätám sa, ako sa to presne stalo, bola som stále v šoku z nedávnej smrti svojej dcéry. Je mi ľúto, čo som spravila. Som rada, že chlapec žije,“ hovorila. Žena sa priznala v čase, keď bola obvinená z ublíženia na zdraví.

Keď však vyšetrovateľ v auguste začal posudzovať skutok ako pokus o vraždu, Blanka M. s tým už nesúhlasila. Tvrdí, že chlapcovi nemala v úmysle spôsobiť smrť. Na ďalšom pojednávaní vo februári má okrem iného vypovedať aj obyvateľka chatovej osady, ktorá polícií povedala, že suseda syna pichla, lebo si pýtal chlieb.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu