Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Začal sa proces so ženou, ktorá podľa obžaloby vraždila pre byt

BRATISLAVA - Na bratislavskom okresnom súde sa dnes začal proces s Xéniou I., ktorá podľa obžaloby v máji 2007 zavraždila 57-ročného Miroslava F.. Motívom vraždy bol predaj bytu obete na Vajnorskej ulici v Bratislave, za ktorý zinkasovala 1,7 mil. Sk (56 430 €). Mŕtvolu muža o pár dní našli pri bratislavskom jazere Kuchajda.

Mal poranený hrudník, krk, končatiny a následne mu zlyhal centrálny nervový systém. Obžalovaná priznala vinu z trestného činu podvodu, vraždu však popiera. Xénia I. sa podľa obžaloby skontaktovala s istou realitnou kanceláriou v Trnavskom kraji a dohodla sa na predaji bytu, pričom jej komplic, ktorý medzičasom zomrel, sfalšoval podpis Miroslava F. na kúpnej zmluve, na návrhu na vklad do katastra a tiež na príjmovom doklade.

Z výpovede obžalovanej vyplýva, že zavraždeného muža pozná. Priznala tiež, že v deň jeho smrti s ním skutočne pri jazere bola. No ako ďalej dodala, bol opitý. Snažila sa ho prebrať, ale nakoniec ho tam nechala a sama odišla k známym. Pred súdom dnes vypovedal aj svedok pôvodom z Pakistanu, ktorý tvrdí, že videl ako Xénia I. v ten deň muža bila a kopala.

"Prechádzal som sa okolo jazera, prvýkrát, ako som dvojicu videl, myslel som, že spolu sexujú. Keď som však okolo prešiel druhýkrát, táto osoba do muža kopala a kričala po ňom, kam ideš ty k...t," povedal. Svedok potom odišiel domov a na druhý deň, keď sa k jazeru vrátil, tam videl políciu a telo prikryté čiernou plachtou.

Následne sa rozhodol, že to nahlási na polícii. Pakistanec potom vytvoril identikit podozrivej osoby a zúčastnil sa aj na spoznávaní, kde identifikoval obžalovanú Xéniu I. Dnešné výpovede svedka, sa však nezhodovali s výpoveďami z prípravného konania, súd preto nariadil konfrontáciu svedka a obžalovanej.

Xénia I. okrem iného tvrdila, že svedok nesprávne opísal jej oblečenie, že jej údajne pri spoznávaní povedal, "budeš trpieť". Podľa obhajoby svedok na polícii vypovedal, že to nemusela byť žena, ktorá Miroslava F. pri jazere kopala. Pakistanec to vysvetlil tým, že dotyčnú osobu videl iba zozadu a z profilu, pričom mala krátke vlasy, preto si nebol istý. No spoznal ju podľa hlasu.

"Pri spoznávaní som požiadal, aby zakričala to, čo vtedy pri jazere, kam ideš ty k...t, vtedy som ju spoznal na sto percent," dodal. Pred súdom dnes vypovedali aj príbuzní Xénie I., ku ktorým mala v ten deň prísť. Jej známi potvrdili, že v ten deň k ním obžalovaná prišla, nebola špinavá a nemala znečistené oblečenie.

Z výpovede vyplynulo, že poznali aj Miroslava F., ktorého opísali ako dobrého človeka. Pojednávanie bude pokračovať v piatok výpoveďou ďalších svedkov, medzi ktorými by mali byť aj pracovníci realitnej kancelárie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu