Piatok31. máj 2024, meniny má Petrana, Petronela, Nela, zajtra Žaneta

Tv Markíza: GP zvažuje žalobu na advokáta Ernesta Valka a Ladislava Reháka

Ladislav Rehák
Ladislav Rehák

BRATISLAVA - Podnikateľ Ladislav Rehák a advokát Ernest Valko sa možno postavia pred súd, uviedla to televízia Markíza vo večernej spravodajskej relácii Televízne noviny.

V novembri 2006 polícia oboch obvinila z vydierania. Po mesiacoch vyšetrovania však prokurátorka skonštatovala, že Ladislav Rehák, Ernest Valko ako aj ďalší obvinení skutky nespáchali. "Do prípadu však zasiahla nadriadená, generálna prokuratúra," uviedla TV Markíza.

Námestník generálneho prokurátora dal pokyn, aby sa opäť začalo v prípade konať. "Po tomto pokyne už krajská prokuratúra zvažuje, že podá obžalobu na všetkých obvinených, teda aj na Ernesta Valka a Ladislava Reháka," odznelo v Televíznych novinách.

Ako pre TV Markíza uviedol hovorca bratislavskej krajskej prokuratúry René Vanek, "vo veci sa bude ďalej konať, s najväčšou pravdepodobnosťou bude podaná obžaloba." Tá má byť podaná na všetkých obvinených a prípad viacerých obvinení z vydierania má byť na súd podaný ako jeden celok.

"Vo vyšetrovaní sa pokračuje, vykonávajú sa úkony, ktoré navrhla obhajoba. Po ich dokončení a preštudovaní vyšetrovacieho spisu bude opätovne predložený celý spisový materiál na prokuratúru s návrhom na podanie obžaloby," uviedol Vanek pre TV Markíza. Všetci obvinení od začiatku akúkoľvek vinu popierajú a k najnovšiemu vývoju kauzy sa zatiaľ odmietajú vyjadriť.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu