Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Obžalobu na Reháka mladšieho prokuratúra stiahla

BRATISLAVA - Právnik Martin Rehák, ktorý je synom vplyvného bratislavského podnikateľa Ladislava Reháka, zatiaľ nepôjde pred súd v kauze vydierania bývalej účtovníčky jednej z ich rodinných firiem.

Obžalobu proti Martinovi Rehákovi a jeho kamarátovi Róbertovi Janečkovi z apríla tohto roku totiž prokuratúra zo súdu stiahla. Informuje o tom dnešné vydanie denníka Pravda. V kauze, po ktorej polícia zatkla Ladislava Reháka aj s jeho dvoma synmi, tak v súčasnosti pred súdom už nestojí nikto. K stiahnutiu obžaloby prokuratúra pristúpila po tom, čo Generálna prokuratúra SR v lete vydala pokyn na opätovné otvorenie prípadu. „Okresný súd Bratislava II uznesením z 18. septembra vzal na vedomie späťvzatie obžaloby,“ uviedol hovorca Krajského súdu v Bratislave Pavol Adamčiak.

Vyšetrovanie pôvodne Krajská prokuratúra v Bratislave uzavrela s tým, že otec Ladislav Rehák so synom Jurajom sú nevinní. Ich trestné stíhanie zastavila. Obžalovala syna Martina, ktorý je advokátom, a jeho komplica Janečka, ktorý figuruje aj v iných kauzách spájaných s podsvetím. Ako pripomína Pravda, obaja strávili istý čas vo väzbe, v súčasnosti sú na slobode.

Meno Martina Reháka polícia viedla podľa Pravdy na takzvaných mafiánskych zoznamoch. Rovnako aj meno Janečka, prezývaného Biznis. Oboch spája so skupinou podsvetia známou ako piťovci, dodáva denník. Janeček je v súčasnosti zároveň jedným z obžalovaných v kauze vraždy študenta Daniela Tupého. Janečka spolu s ďalším mužom vlani Krajský súd v Bratislave uznal za vinného z pomoci pri príprave miliónovej krádeže cestovných lístkov dopravného podniku hlavného mesta ešte z októbra 2001. Súd mu vymeral trest dva roky. Rozsudok vstúpil do platnosti v októbri 2007 po tom, čo prokuratúra z Najvyššieho súdu SR stiahla odvolanie proti trestom, ktoré sa jej pôvodne videli prinízke, píše ďalej Pravda.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu