Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

Zablúdili v lese! Stratenú rodinu hľadali policajti aj poľovníci

NITRA – Policajtom a poľovníkom sa podarilo nájsť štyroch ľudí, ktorí sa vybrali včera popoludní na výlet na vrch Marhát v Považskom Inovci, pričom pri návrate z rozhľadne v temnom lese zablúdili.

Skupinu výletníkov tvorili 43-roční manželia z Behyniec (okr. Topoľčany), ich 11-ročná dcéra a jej 12-ročná kamarátka. Po tom, čo zistili, že zablúdili, okolo 18.30 hod. mobilom zavolali na linku 158. Uviedli len to, že sa nachádzajú na severnom svahu na rúbanisku. Policajti z Nitrianskej Blatnice požiadali o pomoc miestnych poľovníkov, ktorí terén v tejto lokalite poznajú najlepšie. Viac ako hodinu im trvalo, kým stratených našli.

Pátracia akcia netrvala dlho, nevyžiadala si mimoriadne nasadenie síl a prostriedkov a našťastie všetci vyviazli bez ujmy na zdraví. Podľa polície to však nemusí byť vždy tak. „Každý by si mal uvedomiť, že aj napriek peknému počasiu sa zavčasu zmráka a v hore je súmrak ešte intenzívnejší a lesné chodníky sa stávajú nebezpečnými a zavádzajúcimi,“ informovala nitrianska policajná hovorkyňa Renáta Čuháková.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu