Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Stratení rybári prežili na mori 44 dní

(Zdroj: Jupiterimages)

SAN JOSÉ - Dvoch karibských rybárov, ktorých loďke došlo palivo, zachránili vo štvrtok po 44 dňoch, ktoré prežili na mori bez normálnej stravy.

Živili sa len surovými rybami a pili dažďovú vodu. Oboch mužov z ostrovov Svätý Vincent a Grenadíny objavila posádka rybárskej lode v blízkosti ostrova pri pobreží Kostariky takmer bez života, napísal denník La Nacion. Traja ďalší rybári, ktorí sa stratili na lodi spolu s dvoma zachránenými, asi po mesiaci skočili do vody a plávali k údajne spozorovanej pevnine. "Ja a môj priateľ sme sa rozhodli čakať na záchranu. Neviem, či prežili," citoval denník jedného zo zachránených. "Dlho sme nemali čo jesť. Živili sme sa len surovými rybami a dažďovou vodou," uviedol Anthony Nantan (32). Jeho o 10 rokov mladšieho kolegu, Kerona Waltersa, museli z dôvodu dehydratácie okamžite hospitalizovať.

Členovia záchrannej skupiny uviedli, že obaja rybári boli tak vysilení, že sa vládali ledva zdvihnúť. "Keď sme k nim dorazili, ležali na palube prikrytí vrecom. Keď sme k nim pristúpili, jeden sa zvládol postaviť na nohy a hodil sa na môjho kolegu. Od šťastia plakal. Druhý mal v rukách bibliu," uviedol jeden zo záchrancov. Podľa jeho slov nerozumeli ničomu, čo hovorili. Dali im len niečo na jedlo a veľa vody. Ich 5,5 metrová loďka preplávala do dňa záchrany 2 300 kilometrov, napísal denník La Nacion.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu