Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Košice prežívajú stavebný boom

KOŠICE - Košice prežívajú stavebný boom. Do Majstrovstiev sveta (MS) v ľadovom hokeji v roku 2011 by mesto malo mať nový modernejší výraz, uviedol pre agentúru SITA hlavný architekt mesta Martin Drahovský.

Medzi najväčšie projekty patrí výstavba polyfunkčného komplexu Cassovar v bývalom areáli košického pivovaru. Na ploche 80-tisíc metrov štvorcových budú obchodné, administratívne ako aj bytové priestory. Investorom tohto projektu je bratislavská developerská spoločnosť Global Group. Tá by mala preinvestovať od 1,5 (49,8 mil. € ) až do dvoch miliárd korún (66,39 mil. €).

Pri južnom vstupe do mesta rozširujú nákupne stredisko Optima, ktoré spolu s už otvorenou predajňou Kika vytvoria do konca tohto roka nákupný komplex s rozlohou 55-tisíc metrov štvorcových. Developerom tohto projektu je spoločnosť Manhattan Real Estate Management a celkové náklady na výstavbu sa odhadujú na zhruba miliardu korún (33,19 mil. €).

V tesnej blízkosti Steel Areny by malo v priebehu dvoch rokov vyrásť Business Center II. Okrem nových priestorov pre podnikateľov tam budú aj podzemné parkoviská, ktoré by mali zlepšiť súčasnú situáciu s parkovaním v okolí zimného štadióna, dodal Drahovský. Najväčším investičným projektom v centre mesta je pripravovaná stavba nákupno-zábavného komplexu Aupark. Ten vyrastie na Námestí osloboditeľov v susedstve práve zrekonštruovaného bývalého hotela Slovan, dnes hotela Hilton. Investorom Auparku je HB Reavis Group a komplex by mal byť dokončený do roku 2010.

Stavebný boom v Košiciach
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu