Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Obžaloba a dohoda v prípade útoku na americkú basketbalistku Cassovie

(Zdroj: SITA)

KOŠICE - Podaním obžaloby a dohodou o vine a treste uzavrela košická prokuratúra prípad rasovo motivovaného útoku na americkú basketbalistku Wilhemine Denise Wilsonovú (25).

Na Karola M. (21) podal prokurátor obžalobu. S Ivanom S. (27) uzavrel dohodu o vine a treste. "Obsahom dohody okrem uznania viny je trest odňatia slobody v trvaní dvoch rokov s podmienečným odkladom a probačným dohľadom v skúšobnej lehote v trvaní troch rokov.

Súčasťou dohody je aj zákaz stretávať sa s obvineným Karolom M. a tiež príkaz nepriblížiť sa k poškodenej na vzdialenosť menšiu ako päť metrov, ako aj príkaz verejne sa jej ospravedlniť," povedal dnes hovorca prokuratúry Milan Filičko. Ako ďalej uviedol, skutok je kvalifikovaný ako prečin nebezpečného vyhrážania s osobitným (rasovým) motívom v súbehu s prečinom výtržníctva. Dohodu musí ešte schváliť súd.

Prokurátor mužov prepustil z väzby na slobodu, keďže dôvody väzby po podaní obžaloby a uzavretí dohody pominuli. Košičania Ivan S. a Karol M. začiatkom apríla pri zastávke električiek na Štúrovej ulici v Košiciach napadli hráčku košickej Cassovie. Motívom útoku bola tmavá pleť mladej Američanky. Útočníci ju prenasledovali centrom mesta, vyhrážali sa jej ujmou na zdraví a častovali ju nadávkami až do reštaurácie na ulici Protifašistických bojovníkov, kam sa pred nimi uchýlila.

Obvinený Ivan S. bol dosiaľ trikrát súdne trestaný za násilnú trestnú činnosť, okrem iného aj za trestný čin podpory a propagácie skupín smerujúcich k potláčaniu práv a slobôd občanov. Podľa prokurátora ide o osobu so sklonom k agresivite s rasistickým motívom. Aj Karol M. má podľa prokurátora sklony k rasovo motivovaným činom násilného charakteru.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu