Štvrtok24. október 2024, meniny má Kvetoslava, zajtra Aurel

Prehovorila manželka atentátnika: Čo jej Juraj Cintula napísal v liste? Má zdravotné problémy

(Zdroj: Profimedia, Reprofoto/Tip čitateľa)

TRENČÍN - Atentátnik, ktorý pred viac ako dvomi týždňami postrelil premiéra Slovenskej republiky Roberta Fica, skončil na psychiatrickom oddelení vo väzenskej nemocnici v Trenčíne. Svojej manželke napísal list, v ktorom uviedol že sa tam má vraj dobre, sú k nemu dobrí a má určitý priestor, ale necíti sa najlepšie.

Jeho manželka Elena to povedala pre Nový Čas. Len ťažko pritom hľadala slová, ktoré by opísali jej situáciu. „Všelijako mi je,“ priznala. Manžel jej v týchto dňoch napísal list, v ktorom opísal ako sa aktuálne cíti. „Vraj sa má dobre, že sú k nemu dobrí a má tam určitý priestor. Ale necíti sa najlepšie. Má zdravotné problémy, ťažko sa mu dýcha,“ vysvetlila.

archívne video

Nové informácie o atentáte na premiéra: Vyšetruje sa aj verzia, že páchateľ nebol osamelý vlk, uvádza Šutaj Eštok (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Opatrenia, ktoré s dôchodcom z Levíc súvisia, zahŕňajú nepretržitý 24-hodinový dohľad pod kamerami, ktoré sú umiestnené priamo v izbe oddelenia väzenskej nemocnice. Na izbe údajne nie je sám, ale spolu s ním sú tam ďalší hospitalizovaní muži, ktorí sú buď vo výkone väzby, alebo trestu odňatia slobody.

Netušila, čo sa chystá urobiť

O tom, čo sa jej manžel chystá urobiť, nemala Elena poňatia. „Netušila som, čo sa chystá urobiť, určite. Povedal mi, že ide do Bratislavy na zhromaždenie. Presne v ten deň malo byť,“ dodala. Počas pobytu vo väzenskej nemocnici má obvinený absolvovať aj vyšetrenie jeho psychického stavu, na základe čoho sa bude neskôr rozhodovať o jeho ďalšom osude.

Viac o téme: ListManželkaJuraj Cintula
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu