Sobota27. júl 2024, meniny má Božena, zajtra Krištof

AKTUÁLNE Zvrat v prípade atentátnika, ktorý strieľal na Fica: Skončil na psychiatrii!

(Zdroj: Profimedia, Reprofoto/Tip čitateľa)

BRATISLAVA – Atentátnik, ktorý pred dvomi týždňami vážne postrelil predsedu vlády Roberta Fica, skončil na psychiatrii. Juraj Cintula má byť hospitalizovaný vo väzenskej nemocnici v Trenčíne.

Informáciu priniesla TV Markíza. Podľa nich by mal byť na psychiatrickom oddelení. Má tam byť pod nepretržitým dozorom 24 hodín denne. Oficiálne však nie je známe, aké zdravotné komplikácie Cintula má. Jeho umiestnenie do tohto zariadenia je vraj hlavne z preventívnych dôvodov.

archívne video

Eskorta odváža obvineného Juraja Cintulu do väzby (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

K atentátu na premiéra Roberta Fica došlo 15. mája popoludní v Handlovej počas výjazdového rokovania vlády. Premiér utrpel tri streľné rany, najťažiu do oblasti brucha a musel absolvovať niekoľkohodinovú operáciu. Podľa posledných informácií sa jeho stav zlepšuje. Stále však zostáva v opatere zdravotníkov v banskobystrickej nemocnici.

Cintula bol hneď po atentáte zadržaný priamo na mieste. Z videa, ktoré vzniklo krátko po zadržaní, je jasné, že jeho motív bol politický. Cintula nesúhlasil s krokmi súčasnej vlády. Obvinený je z pokusu o úkladnú vraždu. Sudca Špecializovaného trestného súdu v Pezinku ho 18. mája poslal do väzby. Rozhodnutie je už právoplatné, keďže Cintula v zákonnej lehote nepodal proti rozhodnutiu sťažnosť.
 

Viac o téme: AtentátPremiérPsychiatriaRobert FicoJuraj Cintula
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu