Nedeľa16. jún 2024, meniny má Bianka, Blanka, zajtra Adolf

V korupčnej kauze špeciálneho exprokurátora Dušana Kováčika prerušili stíhanie

Dušan Kováčik Zobraziť galériu (2)
Dušan Kováčik (Zdroj: TASR/Ján Krošlák)

BRATISLAVA - Sudca Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) prerušil trestné stíhanie v korupčnej kauze bývalého špeciálneho prokurátora Dušana Kováčika Piatkový (24. 5.) termín hlavného pojednávania na banskobystrickom pracovisku ŠTS je preto zrušený. Informovala o tom hovorkyňa súdu Katarína Kudjáková.

"Dnes bolo Generálnej prokuratúre SR zo strany ŠTS oznámené, že sa termín hlavného pojednávania dňa 24. mája ruší z dôvodu prerušenia trestného stíhania, pričom žiadne bližšie okolnosti neboli súdom špecifikované," uviedla hovorkyňa Generálnej prokuratúry SR Zuzana Drobová. Prokuratúra podľa jej slov aktuálne nedisponuje uznesením o prerušení trestného stíhania v danej trestnej veci.

archívne video

Najvyšší súd poslal Dušana Kováčika do väzenia na 8 rokov (Zdroj: Topky - Ján Zemiar)

Dušana Kováčika obžaloba viní zo zločinu prijímania úplatku. V roku 2016 mal v špeciálne upravenej knihe prijať 50.000 eur od spoluobžalovaného Petra K. za to, že bude blokovať stíhanie v dvoch trestných veciach. Obaja vinu popierajú. Vlani v novembri bolo v prípade ukončené dokazovanie a začali sa záverečné reči.

V korupčnej kauze špeciálneho
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: TASR/Ján Krošlák)

Viac o téme: ŠTSDušan KováčikŠpecializovaný trestný súd
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu