Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Špecializovaný trestný súd povolil obnovu konania v prípade policajného exfunkcionára Paksiho

(Zdroj: TASR/Jakub Kotian)

BRATISLAVA - Špecializovaný trestný súd (STS) povolil v stredu obnovu konania v prípade bývalého vysokého policajného funkcionára Norberta Paksiho. Pôvodný rozsudok, ktorý ho poslal do väzenia, naďalej platí. V prípade bude ešte rozhodovať Najvyšší súd SR. Vyplýva to z informácií, ktoré poskytla hovorkyňa ŠTŠ Katarína Kudjáková.

"Špecializovaný trestný súd na verejnom zasadnutí konanom dňa 17. apríla 2024 povolil obnovu konania vo veci odsúdeného Mgr. N. P., zrušil celý výrok o treste, nevzal odsúdeného do väzby a vec vrátil prokurátorovi do prípravného konania," povedala hovorkyňa. Priblížila, že okrem výroku súdu o povolení obnovy konania, podal prokurátor sťažnosť proti všetkým ostatným výrokom. "To znamená, že pôvodný rozsudok zostáva nateraz nezmenený a odsúdený naďalej bude vykonávať trest odňatia slobody až do rozhodnutia o sťažnosti prokurátora, o ktorej bude rozhodovať Najvyšší súd SR," doplnila.

NAKA ho zadržala v októbri 2020

ŠTS schválil v máji 2021 dohodu o vine a treste medzi Paksim a prokurátorom Úradu špeciálnej prokuratúry. Odsúdil ho na päť rokov za mrežami aj trest prepadnutia majetku. Návrh na obnovu konania vychádza z nálezu Ústavného súdu SR o protiústavnosti povinného ukladania trestu prepadnutia majetku pri vybraných trestných činoch. Národná kriminálna agentúra Paksiho zadržala spolu s vtedajším špeciálnym prokurátorom Dušanom Kováčikom v októbri 2020. Bol vo väzbe a spolupracoval s políciou. Odsúdili ho pre zločin prijímania úplatku, zneužitia právomocí verejného činiteľa a inej s tým súvisiacej trestnej činnosti.

Viac o téme: KonanieŠpecializovaný trestný súdNorbert PaksiPolicajný exfunkcionár
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu